Oto Elektrik

Oto Elektrik

Oto elektrik, araçların dijital ve sürüş donanımlarını oluşturan elektriksel sistemlerin tümüne verilen isimdir. Oto elektrik firmaları ise bu araçlarda yaşanan arızaları tespit edip gideren ya da periyodik bakımlar yaparak ileride yaşanması muhtemel elektriksel arızaların önüne geçen yerlerdir.

Oto elektrik servislerinin araç üzerindeki sorumlulukları hayli geniştir. Bu sorumlulukları birkaç başlık altında toplamak mümkün.
 
İç aydınlatma sistemleri
Dış aydınlatma sistemleri
Ses sistemleri
Görsel sistemler
Genel elektrik tesisatı
 
Araç içerisindeki en karmaşık yapıyı oluşturan sistem olarak araç elektrik sistemini göstermek mümkün. Bu sebeple otomobillerin uzman servislere emanet edilmesi hem aracın uzun vadede iyiliği hem de sürücülerin güvenliği için oldukça önemlidir. Elmas Firması oto elektrik konusunda ileri derecede teknolojik çözümlemelere sahiptir. Ayrıca alanında deneyimli teknisyenleri bünyesinde barındırır.
 

Oto Elektrik Sistemi Nedir?

Dünya genelinde gelişen teknolojik hamleler birçok sektörün gelişmesinde büyük rol oynadı. Özellikle otomotiv sektörü yenilenen bu gelişmelerden en çok etkilenen sektörlerden birisi oldu.Bu gelişimler bölgesel olarak incelendiğinde oto elektrik sistemini işaret etmek mümkün.
Araç elektrik tesisatları gelişerek sürüş konforumuzu ve güvenliğimizi arttırdı. Ancak aynı zamanda da bu sistemler araçların yapısını iyiden iyiye karmaşık bir hale getirdi. Tüm bu sorunsallar sürücülerde uzman bir servis ihtiyacını doğurdu. Tamda bu noktada “Elmas” firması oto elektrik sistemleri konusunda sektörünün en yetkin hizmet anlayışına sahiptir.
Kağıthane araç elektrik sistemleri iki farklı alana ayrılır. Biri iç elektrik sistemleri iken diğeri de dış elektrik sistemleridir. İç elektrik sistemleri ses, aydınlatma, göstergeler, kamera gibi unsurlardan oluşur. Dış aydınlatma sistemlerini ise far, stop lambası, sis farı gibi bileşenler oluşturur.
 

Araçta Elektrik Arızası nasıl Anlaşılır?

Araç sahiplerinin en sık yaşadığı sorunlardan birisi de, yaşanan arızanın tespit edilebilme işlemidir. Günümüz otomobil modellerinde araç göstergelerinde arıza lambaları kullanılsa da birçok arızanın bu göstergelerde karşılığı yoktur. Bu da haliyle sürücüleri hatalı işlemlere yöneltebilir. Oto elektrik arızasının belirlenmesinde en doğru uygulama, en yakın bir oto onarım servisine gitmek olacaktır. Burada aracınız cihazlara bağlanarak sorunlar direkt kaynağından tespit edilebilmektedir.

İlgili Konular

Otomatik Şanzımancı

Otomatik Şanzımancı

Uzun süredir sektör içerisinde hizmet sağlayan otomatik şanzımancı otomatik şanzıman tamiri ve bakımı konusunda sizlere destek sağlamaktadır. Otomatik şanzıman tamiri yapan sayılı işletme içerisinde yer almaktayız.

Rehbere git

Kusurlu Amortisör Tamiri

Amortisör arızaları, farklı sebeplerden ötürü oluşmaktadır. Ancak sebep ne olursa olsun, bu durumun riskli olduğunu söylemek mümkündür. Söz konusu sebepler ise aşağıda verildiği gibidir. 1. Amortisör bağlantı uçlarında yaşanan sorunlar 2. Amortisör bağlantıları arızaları 3. Amortisör yağ kaçağı 4. Amortisör gövde hasarı 5. Amortisör piston mili paslanması 6. Amortisör kitlenmesi Yukarıdaki sorunlar amortisörün "kusurlu" olmasına neden olmaktadır. Kusurlu amortisörlere onarım yapılmazsa sadece kendi bulunduğu bölümü değil diğer bölümlerinden de olumsuz anlamda etkil...

Rehbere git
Kusurlu Amortisör Tamiri
Güvenli Sürüş İçin Araçta Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?

Güvenli Sürüş İçin Araçta Hangi Bakımların Yapılması Gerekir?

Güvenli sürüş, araç sahibinin ve diğer yolcuların can güvenliği açısından oldukça önemlidir. Ülkemizde kaza oranları günden güne artış göstermektedir.

Rehbere git

Arabaların ilk bakımı kaç km Olmalı?

Araçlarda belirli aralıklarla standart olarak yapılması gereken bakım periyotları oluşturulmuştur. Her marka aracın bakım periyotları birbirinden farklıdır. Ancak aracın marka modeli ne olursa olsun düzenli aralıklarla bakıma girmesi gerekmektedir. Araçların ilk bakımları genel anlamda ilk 15.000 km veya 20.000 km bir kendini göstermektedir.

Rehbere git
Arabaların ilk bakımı kaç km Olmalı?